Home ZGJODHËM PËR JU Korona virusi dhe shejtani, ku i kanë ngjashmëritë?

Korona virusi dhe shejtani, ku i kanë ngjashmëritë?

Korona virusi po shihet që është shumë i dobët, me pak dezinfektues e shkatërron atë…por, nëse futet në trupin tënd, mundet seriozisht me të dëmtu apo edhe me të mbytë!
Kështu është edhe me shejtanin, ai është i dobët, me nenshtrimin tënd ndaj Zotit apo me lexim te Kur’anit, ai thyhet, largohet apo edhe shkatërrohet !
Por, nëse arrinë me te hy dhe me mbizotëru me mendjen dhe zemrën tënde, atëhere ai mundet me të dobësu, apo edhe me të shkatërru ty!

Prandaj, t’i kthehemi Zotit tonë, t’i nenshtrohemi Krijuesit tonë e të kerkojmë mbrojte dhe strehim nga cytjet dhe mashtrimet e shejtanit !
“Dhe thuaj:
”O Zoti im, une mbrohem me Ty, prej cytjeve te shejtaneve !
Dhe mbeshtetem te Ti qe ata te mos me afrohen !”
(El-Mu’minun: 97-98)
” Ti (Muhammed) merre te lehten, urdhero per te mire dhe largohu prej te paditureve.
E nese te godet shejtani me ndonje vesvese, ti kerko strehim tek All-llahu, sepse vertet Ai degjon e di”
(El-A’raf: 199-200).

Hoxhë Irfan Salihu