Home ZGJODHËM PËR JU 11 MJEKËT MË TË MIRË NË BOTË

11 MJEKËT MË TË MIRË NË BOTË

1. Kur’ani i madhërishëm
2. Pierja e mjaftueshme e ujit
3. Gjjumi i mjaftueshëm natën
4. Ajri i pastër
5. Ecja për çdo ditë nga gjysë ore
6. Ushqimi i shëndetshëm dhe me masë të caktuar
7. Rrezet e Diellit
8. Mjalta
9. Fara e zezē
10. Të jeshë i kënaqur me përcaktimin e Allahut në të mirë dhe në të keqe
11. Të frymoshë me fjalën Laa il-lahe il-lAllah.

✔ Qortoe vetën tënde me Estagfirullah.

✔ Ndjej dhimbjen me Elhamdulilah.

✔ Habitu me fjalën SubhanAllah.

✔ Gëzohu me fjalen Allahu Ekber.

✔ Çmallu duke dërguar salavat mbi të Dërguarin e Allahut.

✔ Tejkalo dëshprimin duke thënë Inna lilahi ve inna ilejhi raxhiun.

✔ Shkatëro helmin e syve tu me fjalën MashaAllah barekAllahu fijk.

✔ Fillo çdo gjë me Bismilah dhe mbaro me Elhamdulilah.

Shpreso mëshirën e Allahut, frikësohu prej dënimit të tij, duaje Allahun me një dashuri të sinqertë dhe në këtë mënyrë do të jetosh i lumtur në këtë botë, trupi dhe shpirti yt do të jenë të shëndoshë, ndërsa shpērblimin më të madh do ta keshë në Ditën e Gjykimit.

Lusim Allahun e Madhërishëm që të jetë i kënaqur me mua dhe me ju, sepse nuk ka tjetër gjë pas kënaqësisë së Allahut përpos Xhennetit.

Përshtati: Hoxhë ismail Asllani